Site oficial al fundatiei Armonita

BENEFICIILE si CONSECINTELE STRESULUI

STRESUL €“ este un termen care a intrat ferm in viata noastra. Ritmul  intens, viteza accelerata a schimburilor informationale, goana, zbuciumul, agitatia, tulburarile sufletesti, “problemele” importante care apar incontinuu si trebuie rezolvate “urgent” – toate acestea reprezinta factori de stres pentru corpul si psihicul nostru.

Sa traim fara stres este imposibil si nici nu e nevoie, deoarece este o reactie  de adaptare la mediul inconjurator, foarte benefica organismului. Tot ce trebuie sa facem este sa invatam sa ne controlam  starile emotionale, ceea ce va conferi stabilitate  sistemului  nervos, permitandu-ne sa evitam situatiile negative si ne va conserva resursele interne. Abilitatea de a ne relaxa mintea constienta are efecte pozitive asupra tuturor sistemelor corpului, contribuie la eliminarea tensiunilor si la recuperarea fortei vitale.

STRESUL este  pozitiv pentru organism, daca este de durata scurta si urmat de o perioada suficient de lunga pentru recuperare. 
In viata noastra haotica aceasta conditie se respecta foarte rar sau deloc. Tocmai din acest motiv, el devine periculos si apare necesitatea combaterii lui si a consecintelor sale.

OPRESTE-TE din  graba zilnica si verifica prezenta 

CONSECINTELOR STRESULUI PELUNGIT, NECONTROLAT:

SEMNALELE PREMERGATOARE instalarii bolilor: depresii, atacuri de panica, obsesii, nevroze, frici, fobii, sentimentele de vinovatie si inferioritate, agresiune, irascibilitate, suparari, dereglari de somn, probleme interpersonale, vicii, oboseala cronica.

BOLI provocate de stres: alergii, astm, tiroida play blackjack online, obezitate, diabet, migrene, artrita, sindromul bolii cronice, cardiace, digestive, colita, constipatii, balonari, neurodermatita,  disfunctii sexuale (impotenta, sterilitate, frigiditate, mioame, fibroame, chistur, tumori la sani), s.a..

STRESUL â€este reactia de adaptare a organismului, care apare ca raspuns la schimbarea conditiilor mediului inconjurator, mobilizand toate fortele si se stinge imediat ce s-a produs adaptarea. Daca insa factorul de stres actioneaza prelungit sau apare altul nou, organismul  isi va epuiza treptat resursele interne, deoarece timp si conditii de recuperare nu vor mai fi si va incepe slabirea potentialului vital si diminuarea fortei interne.

Stresul face parte din starile extreme ale organismului si actionand prelungit, 

epuizeaza toate sistemele: nervos, imunitar, hormonal, ducand la disfunctiile intregului “lant”. La un stres prelungit apare senzatia iluzorie  â€œm-am adaptat si pot trai continuu in acest regim", corpul simte un aport de energie, aparuta  de nicaiari si crede ca s-a adaptat total.

In realitate,  insa, organismul a ajuns la limita puterilor, si-a deschis “a doua respiratie” , el ”soarbe” restanta de energie de la “fundul cazanului“ si trece la consumul rezervei sacre de forta vitala, energie, sanatate, pastrata pentru “zilele negre”.

In acest moment este indicat sa va opriti si treceti la regenerarea fortei interne.

CUM?  vino sa experimentezi  practic  o sedinta Armonita-Body&Mind&Spirit! 

INFORMATII si  PROGRAMARIclick 

PROFESOR: http://armonita.ro/fondator

Smart Gallery by posicionamiento en google