Site oficial al fundatiei Armonita

AMINTESTE-TI DE TINE !!! 7 PASI.

  • In secolul nostru accelerat multi se intreaba: “Cand ma voi putea relaxa si intepe sa traiesc cu adevarat?”
  • Reusim sa cream o cariera prospera, sa ne ajutam persoanele apropiate, dar nu gasim timp pentru noi insine. Aceasta este o reala problema a omului modern, foarte raspandita, care deseori provoaca stresuri, depresii, afecteaza sanatatea si calitatea vietii.
  • Nu te mai plange de lipsa vesnica a timpului liber, ci pur si simplu croieste-ti o “fereastra” in graficul zilnic. Gradat acesta va devein un obicei si vei sesiza mai multa sanatate, bucurie  si fericire in viata ta.

OPRESTE-TE !!!

 Ne gasim zilnic noi  si noi obligatii, tindem sa “zburam” pe scara succesului, sa ne reglam relatiile cu partenerii de afaceri, dar toate acestea nu duc la satisfactie si armonie totala. De ce? Pentru ca in goana continue dupa success si realizari, uitam de sine si de micile bucurii ale vietii. Preferam sa nu ne abatem din ritmul obisnuit, sa nu ne oprim nici macar pentru un minut. Iar “stationarea” in ritmul zilnic este o parte importanta a vietii, care te va ajuta sa fii mai sanatos si mai fericit 

  • RELAXEAZA-TE SI BUCURA-TE !!!
  • Pentru combaterea stresului trebuie sa-ti oferi minim 30 min pe zi, pentru  relaxare, calmare si restabilire. Cu cat mai multe sarcini iti incarci pe “spate”, cu atat mai mule vor aparea. Indiferent de ceea ce faci in 24 ore, ziua nu se va extinde. Insa ceea ce poti sa faci cu adevarat, este sa-ti restructurezi prioritatile, croind timp doar pentru tine. Amana pentru o perioada treburile zilnice si ocupa-te doar de tine, pentru a-ti reincarca bateriile si regenera fortele.

CUM?  7 PASI:

  • 1. DEBARASEAZA-TE DE SIMTUL VINOVATIEI !!!
  • Elimina simtul vinovatiei fata de ceilati, pentru ca faci mai putin decat ei, vei constata ca este singura varianta castigatoare. Instalarea oboselii duce la scaderea capacitatii de concentrare, atentiei, randamentului si eficientei muncii. Regenerandu-ti fortele, vei avea mai multa energie pentru solutionarea tuturor problemelor!


2. PLANIFICA-TI TIMPUL LIBER !!!
Hotaraste din timp ce ai face daca vei avea 30 min libere si ocupa-l cu activitati care iti aduc bucurie, te regenereaza. Astfel va fi mai simplu sa-ti croiesti timp pentru tine.

  • 3. ANALIZEAZA-TI ZIUA !!!
  • Evalueaza pe ce iti consume ziua. Multiple minute, ore pretioase se pierd inutil in retelele sociale, pe telefoane, dar pot fi utilizate pentru relaxare. Organizearea minutioasa a sarcinilor iti va elibera timp liber doar pentru tine!


4. INVATA SA ZICI “NU” !!!
Deseori iti este dificil sa refuzi persoane, care te folosesc, direct sau indirect.Uneori nu poti respinge o propunere de lucru suplimentar, in defavorul propriu, folosind timpul personal.

5. NU RESPINGE AJUTORUL !!!
Putin probabil sa reusesti realizarea tuturor treburilor de unu singur si aceasta abordare poate duce la stress inutil. Cere sprijin si imparte sarcinile.

6. AIGRIJADETINE !!!
Abordeaza timpul tau personal ca ceva imperativ. Amana orice intalniri, ocupatii si foloseste timpul planificat pentru detasare, contact cu tine insuti si regenerare. Aceasta te va face sa te simti mai fericit..

7. CREAZA-TI UN RITUAL ZILNIC !!!
Ritualul poate fi o scurta meditatie, ascultare muzica, o baie aromata, orice iti aduce placere si-ti incita simturile si astepti cu nerabrade.

De ex, poti sa te trezesti cu 20 min inaintea celorlalti membri ai familiei si pur si simplu sa savurezi cafeaua aromata, in liniste, doar tu cu propriile ganduri….Sau marti seara, indiferent de circumstante, participi la sedintele Armonita. 

Din 04.04.16 - PROGRAM DE 14 ZILE, PT RECUPERARE ACCELERATA A ORGANISMULUI, click

09.04.16 - COLOANA, click 

PAGINA OFICIALA FACEBOOK, click , multumim pt "Like" 

Smart Gallery by posicionamiento en google