Site oficial al fundatiei Armonita

CORECTEAZA-TI POSTURA SI FII PLIN DE ENERGIE!

Elimina deficientele coloanei si vei preveni aparitia afectiunilor derivate, dereglarea organelor si sistemelor, iti vei mentine sanatatea, tineretea, frumusetea si intazia procesul imbatranirii.

 

CE INSEAMNA POSTURA CORECTA?

 

Postura corecta reprezinta nu doar respectarea recomandarii banale de a-ti “trage burta”, indrepta umerii si extinde pieptul.

ESENTA POSTURII CORECTE CONSTA IN:

-       mentinerea in mod natural a corpului in plan vertical,

-       lipsa disconforturilor si incordarii musculare,

-       deplasarea corpului prin angrenarea eficienta a musculaturii si consumul minim de energie.

CUM SA-TI CORECTEZI SINGUR POSTURA?

Evalueaza-ti postura in fata oglinzii, iar in cazul in care vei observa dereglari, incepe sa le corectezi ! Cu cat mai devreme vei aplica metode de eliminare ale deficientelor posturii, cu atat  mai  mult vei permite libera curgere, amplificarea si dinamizarea energiilor din corp.

1: GENUNCHII, PICIOARELE

Postura in picioare: linia greutatii corpului trebuie sa fie verticala, talpile - paralele, la 15 cm distanta una fata de cealalta, picioarele intinse, relaxate, genunchii orientati inainte.

2: ABDOMENUL, BAZINUL

Pozitia naturala a bazinului: usoara curbura in zona sacrumului si abdomenul plat, intrucat bazinul este sustinut simultan de muschii antagonisti ai spatelui si abdomenului inferior.

3: COLOANA TORACALA

Volumul mare al plamanilor se obtine prin extinderea toracelui inainte si in sus, mentinand curbura naturala sub forma de “S” si coloana verticala.

4: CERVICALA, TRAPEZOIDALII, UMERII

Postura corecta presupune:

-       oasele claviculei situate pe linie orizontala,

-       trapezoidalii permit impingerea usoara a umerilor in spate,

-       capul - pe linie verticala, evitati inclinarea in fata,

-       palmele orientate una catre cealalta.

Antrenamentul corespunzator duce la eliminarea deficientelor existente si prevenirea instalarii bolilor cronice derivate ale coloanei. Odata cu inaintarea in varsta, efectele negative ale posturii incorecte asupra starii generale de sanatate devin din ce in ce mai accentuate. Corpul uman reprezinta un mecanism complex format din elemente interdependente – dereglarea oricarui element duce la functionarea deficitara a intregului sistem. 

APLICA ACUM:  Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.

 

 

Smart Gallery by posicionamiento en google